Test Information:
Total Questions: 200
Test Number: ICGB
Vendor Name: IASSC
Cert Name: Lean
Six Sigma Green Belt
Test Name: IASSC Certified Lean Six Sigma Black Belt
Official Site: http://www.certifyschool.com
For
More Details: http://www.certifyschool.com/product/icgb/
Version: 8.0
Question: 1
The
use of station warning lights, tool boards and jidohka devices in the
application of Lean accomplish which of these principles?
A.
Pilferage Minimization
B.
Visual Factory
C.
Management Awareness
D.
Operator Attentiveness
Answer: B
Question: 2
A
Lean Principle that addresses efficiency by the process worker is called
____________________?
A.
Visual Factory
B.
Supervising
C.
Training
D.
Standardizing
Answer: D
Question: 3
While
management of a company must set the stage for all improvement efforts, which
of these 5S’s is primarily driven by management?
A.
Straighten
B.
Sort
C.
Shine
D.
Sustain
Answer: D
Question: 4
As
part of a Visual Factory plan __________ cards are created and utilized to
identify areas in need of cleaning and organization.
A.
Kanban
B.
Kaizen
C.
Poke-Yoke
D.
WhoSai
Answer: A
Question: 5
The
use of Kanbans work best with pull systems for determining the timing of which
products or services are produced.
A.
True
B.
False
Answer: A
Question: 6
When
a Belt applies the practice of Poka-Yoke to a project challenge she is
attempting to make certain the activity is _______________ .
A.
Well documented
B.
Removed from the line
C.
Mistake proofed
D.
Highly visible
Answer: C
Question: 7
The
Lean Principle action in the 5S approach that deals with having those items
needed regularly at hand and those items need less regularly stored out of the
way is known as ___________.
A.
Shining
B.
Standardizing
C.
Sustaining
D.
Sorting
Answer: D
Question: 8
SPC
on the outputs is more preferred than SPC on the inputs when implementing SPC
for your process.
A.
True
B.
False
Answer: B
Question: 9
Significant
variation in process performance is a consequence of several causes that can be
classified using which of the terminologies shown. (Note: There are 2 correct
answers).
A.
Common
B.
Random
C.
Uneducated
D.
Special
E.
Vital
Answer: A,D
Question: 10
When
it comes to Control one of the most effective means of eliminating defects is
to _________________ .
A.
Train personnel often and thoroughly
B.
Keep a Six Sigma project going on the process at all times
C.
Design defect prevention into the product
D.
Have each process consist of no more than five steps
Answer: C
Question: 11
A
periodic time frame can be used to arrange for Control Limit and Center Line
calculations with good SPC implementation in a process.
A.
True
B.
False
Answer: A
Question: 12
The
data on SPC charts are typically constructed such that they have the most
recent data point on the right hand side.
A.
True
B.
False
Answer: A
Question: 13
Which
statement(s) describe an undesirable situation when implementing SPC?
A.
The lower Control Limit for the R chart is equal to zero
B.
Attempt to use SPC for tracking transaction times at a warehouse
C.
A process is in Statistical Control before implementation of SPC
D.
The Control Limits are wider than the customer specification limits
Answer: D
Question: 14
If
a process has Outliers which pair of charts is most preferable if subgroups
will exist for the Continuous Data?
A.
Individual—Moving Range
B.
Xbar-R Charts
C.
Xbar-S Charts
D.
nP and P Charts
Answer: B
Question: 15
After
a Belt has put data through the smoothing process which chart would be used to
look for trends in the data?
A.
Moving Average Chart
B.
Multi-Vari Chart
C.
X bar Chart
D.
Pareto Chart
Answer: A
Question: 16
This
output is what type of advanced Capability Analysis?
A.
Continuous
B.
Binomial
C.
Poisson
D.
Discreet
E.
DPU
Answer: B
Test Information:
Total Questions: 200
Test Number: ICGB
Vendor Name: IASSC
Cert Name: Lean
Six Sigma Green Belt
Test Name: IASSC Certified Lean Six Sigma Black Belt
Official Site: http://www.certifyschool.com
For
More Details: http://www.certifyschool.com/product/icgb/


No comments:
Post a Comment