Test Information:
Total Questions: 184
Test Number: A00-212
Vendor Name: SAS Institute
Cert Name: SAS
Test Name: SAS Advanced Programming Exam for SAS 9
Official Site: http://www.certifyschool.com
For
More Details: http://www.certifyschool.com/product/A00-212/
Version:
7.0
Question: 1
The
following SAS program is submitted:
Data
sasuser.history;
Set
sasuser.history(keep=state x y
Rename
= (state=ST));
Total=sum(x,
y);
Run;
The
SAS data set SASUSER.HISTORY has an index on the variable STATE.
Which
describes the result of submitting the SAS program?
A.
The index on STATE is deleted and an index on ST is created
B.
The index on STATE is recreated as an index on ST
C.
The index on STATE is deleted
D.
The index on STATE is updated as an index on ST
Answer: C
Question: 2
The
following SAS program is submitted:
%macro
one (input);
%two;
%put
the value is &date;
%mend;
%macro
two;
data
_null_;
call
symput('date','12SEP2008');
run;
%mend;
%let
date=31DEC2006;
%one(&date)
What
is the result when the %PUT statement executes?
A.
A macro variable DATE with the value 12SEP2008 is retrieved from the local
symbol table for the ONE macro
B.
A macro variable DATE with the value 12SEP2008 is retrieved from the local symbol
table for the TWO macro
C.
A macro variable DATE with the value 12SEP2008 is retrieved from the global
symbol table
D.
A macro variable DATE with the value 31DEC2006 is retrieved from the global
symbol table
Answer: C
Question: 3
Which
SET statements option names a variable that contains the number of the
observation to read during the current iteration of the DATA step?
A.
OBS=pointobs
B.
POINT=pointobs
C.
KEY=pointobs
D.
NOBS=pointobs
Answer: B
Question: 4
When
reading a SAS data file, what does the NOBS=option on the SET statement
represent?
A.
A variable that represents the total number of observation in the output data
set(s)
B.
A variable that represents a flag indicating the end of the file
C.
A variable that represents the total number of observations in the input data
set(s)
D.
A variable that represents the current observation number
Answer: C
Question: 5
CORRECT
TEXT
The
following SAS program is submitted:
%macro
check(num=4);
%let
result=%sysevalf(&num+0.5);
%put
result is &result;
%mend;
%check(num=10)
What
is the written to the SAS log?
A.
result is
B.
result is 10
C.
result is 10.5
D.
result is 10+0.5
Answer: C
Question: 6
The
following SAS program is submitted:
%micro
test(var);
%let
jobs=BLACKSMITH WORDSMITH SWORDSMITH;
%let
type=%index(&jobs, &var);
%put
type = &type;
%mend;
%test(SMITH)
What
is the value of the macro variable TYPE when the %PUT statement executes?
A.
0
B.
Null
C.
6
D.
3
Answer: C
Question: 7
The
following SAS program is submitted:
%macro
check(num=4);
%let
result=%eval(&nm gt 5);
%put
result is &result;
%mend;
%check
(num=10)
What
is written to the SAS log?
A.
result is true
B.
result is 10 gt 5
C.
result is 1
D.
result is 0
Answer: C
Question: 8
The
following SAS program is submitted:
data
temp;
length
1 b 3 x;
infile
'file reference';
input
a b x;
run;
What
is the result?
A.
The data set TEMP is not created because variables A and B have invalid lengths
B.
The data set TEMP is created, but variable X is not created
C.
The data set TEMP is not created because variable A has an invalid length
D.
The data set TEMP is created and variable X has a length of 8
Answer: C
Question: 9
Proc
sql;
Select
two.*,budget from one <insert JOIN operator here> two on
one.year=two.year,
Quit;
Which
JOIN operator completes the program and generates the desired output?
A.
FULL JOIN
B.
INNER JOIN
C.
LEFT JOIN
D.
RIGHT JOIN
Answer: A
Question: 10
Given
the SAS data set SAUSER.HIGWAY:
The
following SAS program is submitted:
%macro
highway;
proc
sql nonprint;
%let
numgrp=6;
select
distinct status into:group1-:group&numgrp from sasuser.highway;
quit;
%do
i=1 %to &numgrp;
proc
print data =sasuser.highway;
where
status ="&&group&I";
run;
%end;
%mend;
%highway
How
many reports are produced?
A.
2
B.
6
C.
0
D.
5
Answer: A
Question: 11
The
following SAS program is submitted:
%let
dept=prod;
%let
prod=merchandise;
The
following message is written to the SAS log:
The
value is "merchandise"
Which
SAS System option writes this message to the SAS log?
A.
%put the value is "&&&dept";
B.
%put the value is "&&&dept";
C.
%put the value is "&&&dept";
D.
%put the value is %quote (&&&dept);
Answer: A
Question: 12
The
SAS data set WORK.TEMPDATA contains the variables FMTNAME, START and
LABEL
and it consists of 10 observations.
The
following SAS program is submitted:
Proc
format cntlin=wor.tempdata;
Run;
What
is the result of submitting the FORMAT procedure step?
A.
It uses the WORK.TEMPDATA SAS data set as input to create the format
B.
All formats created will be stored in two WORK.TEMPDATA SAS data set
C.
An ERROR message is written to the SAS log because the program is incomplete
D.
NO formats are created in this step
Answer: A
Question: 13
The
following SAS program is submitted:
date
view=sauser.ranch;
describe;
run;
What
is the result?
A.
The program creates a DATA step view called SASUSER.RANCH and places the
program cod in the current editor window
B.
The program retrieves the SAS source code that creates the view and places it
in the output window
C.
The program creates a DATA step view called SASUSER.RANCH and places it in the
SAS
log
D.
the program retrieves the SAS source code that creates the view and places it
in the
SAS
log
Answer: D
Question: 14
Which
SAS procedure changes the name of a permanent format for a variable stored in a
SAS
data set?
A.
DATASETS
B.
MODIFY
C.
FORMAT
D.
REGISTRY
Answer: A
Question: 15
Given
the SAS data set ONE:
ONE
DIVISION
SALES
A
1234
A
3654
B
5678
The
following SAS program is submitted:
Data_null_;
Set
one;
By
divition;
If
first.division then
Do;
%let
mfirst=sales;
end;
run;
What
is the value of the macro variable MFRIST when the program finishes execution?
A.
1234
B.
sales
C.
5678
D.
null
Answer: B
Test Information:
Total Questions: 184
Test Number: A00-212
Vendor Name: SAS Institute
Cert Name: SAS
Test Name: SAS Advanced Programming Exam for SAS 9
Official Site: http://www.certifyschool.com
For
More Details: http://www.certifyschool.com/product/A00-212/




No comments:
Post a Comment