Test Information:
Total Questions: 832
Test Number: 400-101
Vendor Name: Cisco
Cert Name: CCIE
Test Name: CCIE R&S Written Exam
Official Site: http://www.certifyschool.com
For
More Details: http://www.certifyschool.com/product/400-101/
Version: 28.0
Question: 1
|
Which
two options are causes of out-of-order packets? (Choose two.)
A.
a routing loop
B.
a router in the packet flow path that is intermittently dropping packets
C.
high latency
D.
packets in a flow traversing multiple paths through the network
E.
some packets in a flow being process-switched and others being
interrupt-switched on a transit router
Answer: D,E
|
Explanation:
In
traditional packet forwarding systems, using different paths have varying
latencies that cause out of order packets, eventually resulting in far lower
performance for the network application. Also, if some packets are process
switched quickly by the routing engine of the router while others are interrupt
switched (which takes more time) then it could result in out of order packets.
The other options would cause packet drops or latency, but not out of order
packets.
Question: 2
|
A
TCP/IP host is able to transmit small amounts of data (typically less than 1500
bytes), but attempts to transmit larger amounts of data hang and then time out.
What is the cause of this problem?
A.
A link is flapping between two intermediate devices.
B.
The processor of an intermediate router is averaging 90 percent utilization.
C.
A port on the switch that is connected to the TCP/IP host is duplicating
traffic and sending it to a port that has a sniffer attached.
D.
There is a PMTUD failure in the network path.
Answer: D
|
Explanation:
Sometimes,
over some IP paths, a TCP/IP node can send small amounts of data (typically
less than 1500 bytes) with no difficulty, but transmission attempts with larger
amounts of data hang, then time out. Often this is observed as a unidirectional
problem in that large data transfers succeed in one direction but fail in the
other direction. This problem is likely caused by the TCP MSS value, PMTUD
failure, different LAN media types, or defective links.
References:
Question: 3
|
Refer
to the exhibit.
ICMP
Echo requests from host A are not reaching the intended destination on host B.
What is the problem?
A.
The ICMP payload is malformed.
B.
The ICMP Identifier (BE) is invalid.
C.
The negotiation of the connection failed.
D.
The packet is dropped at the next hop.
E.
The link is congested.
Answer: D
|
Explanation:
Here
we see that the Time to Live (TTL) value of the packet is one, so it will be
forwarded to the next hop router, but then dropped because the TTL value will
be 0 at the next hop.
Question: 4
|
Refer
to the exhibit.
Which
statement is true?
A.
It is impossible for the destination interface to equal the source interface.
B.
NAT on a stick is performed on interface Et0/0.
C.
There is a potential routing loop.
D.
This output represents a UDP flow or a TCP flow.
Answer: C
|
Explanation:
In
this example we see that the source interface and destination interface are the
same (Et0/0). Typically this is seen when there is a routing loop for the
destination IP address.
Question: 5
|
Which
three conditions can cause excessive unicast flooding? (Choose three.)
A.
Asymmetric routing
B.
Repeated TCNs
C.
The use of HSRP
D.
Frames sent to FFFF.FFFF.FFFF
E.
MAC forwarding table overflow
F.
The use of Unicast Reverse Path Forwarding
Answer: A,B,E
|
Explanation:
Causes
of Flooding
The
very cause of flooding is that destination MAC address of the packet is not in
the L2 forwarding table of the switch. In this case the packet will be flooded
out of all forwarding ports in its VLAN (except the port it was received on).
Below case studies display most common reasons for destination MAC address not
being known to the switch.
Cause
1: Asymmetric Routing
Large
amounts of flooded traffic might saturate low-bandwidth links causing network
performance issues or complete connectivity outage to devices connected across
such low-bandwidth links.
Cause
2: Spanning-Tree Protocol Topology Changes
Another
common issue caused by flooding is Spanning-Tree Protocol (STP) Topology Change
Notification (TCN). TCN is designed to correct forwarding tables after the
forwarding topology has changed. This is necessary to avoid a connectivity
outage, as after a topology change some destinations previously accessible via
particular ports might become accessible via different ports. TCN operates by
shortening the forwarding table aging time, such that if the address is not
relearned, it will age out and flooding will occur.
TCNs
are triggered by a port that is transitioning to or from the forwarding state.
After the TCN, even if the particular destination MAC address has aged out,
flooding should not happen for long in most cases since the address will be
relearned. The issue might arise when TCNs are occurring repeatedly with short
intervals. The switches will constantly be fast-aging their forwarding tables
so flooding will be nearly constant.
Normally,
a TCN is rare in a well-configured network. When the port on a switch goes up
or down, there is eventually a TCN once the STP state of the port is changing
to or from forwarding. When the port is flapping, repetitive TCNs and flooding
occurs.
Cause
3: Forwarding Table Overflow
Another
possible cause of flooding can be overflow of the switch forwarding table. In
this case, new addresses cannot be learned and packets destined to such
addresses are flooded until some space becomes available in the forwarding
table. New addresses will then be learned. This is possible but rare, since
most modern switches have large enough forwarding tables to accommodate MAC
addresses for most designs.
Forwarding
table exhaustion can also be caused by an attack on the network where one host
starts generating frames each sourced with different MAC address. This will tie
up all the forwarding table resources. Once the forwarding tables become
saturated, other traffic will be flooded because new learning cannot occur.
This kind of attack can be detected by examining the switch forwarding table.
Most of the MAC addresses will point to the same port or group of ports. Such
attacks can be prevented by limiting the number of MAC addresses learned on untrusted
ports by using the port security feature.
References:
Question: 6
|
Which
congestion-avoidance or congestion-management technique can cause global
synchronization?
A.
Tail drop
B.
Random early detection
C.
Weighted random early detection
D.
Weighted fair queuing
Answer: A
|
Explanation:
Tail
Drop
Tail
drop treats all traffic equally and does not differentiate between classes of
service. Queues fill during periods of congestion. When the output queue is
full and tail drop is in effect, packets are dropped until the congestion is
eliminated and the queue is no longer full.
Weighted
Random Early Detection
WRED
avoids the globalization problems that occur when tail drop is used as the
congestion avoidance mechanism on the router. Global synchronization occurs as
waves of congestion crest only to be followed by troughs during which the
transmission link is not fully utilized. Global synchronization of TCP hosts,
for example, can occur because packets are dropped all at once. Global synchronization
manifests when multiple TCP hosts reduce their transmission rates in response
to packet dropping, then increase their transmission rates once again when the
congestion is reduced.
References:
Question: 7
|
Which
two options are reasons for TCP starvation? (Choose two.)
A.
The use of tail drop
B.
The use of WRED
C.
Mixing TCP and UDP traffic in the same traffic class
D.
The use of TCP congestion control
Answer: C,D
|
Explanation:
It
is a general best practice to not mix TCP-based traffic with UDP-based traffic
(especially Streaming-Video) within a single service-provider class because of
the behaviors of these protocols during periods of congestion. Specifically,
TCP transmitters throttle back flows when drops are detected. Although some UDP
applications have application-level windowing, flow control, and retransmission
capabilities, most UDP transmitters are completely oblivious to drops and,
thus, never lower transmission rates because of dropping.
When
TCP flows are combined with UDP flows within a single service-provider class
and the class experiences congestion, TCP flows continually lower their
transmission rates, potentially giving up their bandwidth to UDP flows that are
oblivious to drops. This effect is called TCP starvation/UDP dominance.
TCP
starvation/UDP dominance likely occurs if (TCP-based) Mission-Critical Data is
assigned to the same service-provider class as (UDP-based) Streaming-Video and
the class experiences sustained congestion. Even if WRED or other TCP
congestion control mechanisms are enabled on the service-provider class, the
same behavior would be observed because WRED (for the most part) manages
congestion only on TCP-based flows.
References:
Question: 8
|
Refer
to the exhibit.
While
troubleshooting high CPU utilization of a Cisco Catalyst 4500 Series Switch,
you notice the error message that is shown in the exhibit in the log file.
What
can be the cause of this issue, and how can it be prevented?
A.
The hardware routing table is full. Redistribute from BGP into IGP.
B.
The software routing table is full. Redistribute from BGP into IGP.
C.
The hardware routing table is full. Reduce the number of routes in the routing
table.
D.
The software routing table is full. Reduce the number of routes in the routing
table.
Answer: C
|
Explanation:
L3HWFORWADING-2
Error
MessageC4K_L3HWFORWARDING-2-FWDCAMFULL:L3 routing table is full. Switching to
software forwarding.
The
hardware routing table is full; forwarding takes place in the software instead.
The switch performance might be degraded.
Recommended
Action: Reduce the size of the routing table. Enter the ip cef command to
return to hardware forwarding.
References:
Question: 9
|
Refer
to the exhibit.
Which
two are causes of output queue drops on FastEthernet0/0? (Choose two.)
A.
an oversubscribed input service policy on FastEthernet0/0
B.
a duplex mismatch on FastEthernet0/0
C.
a bad cable connected to FastEthernet0/0
D.
an oversubscribed output service policy on FastEthernet0/0
E.
The router trying to send more than 100 Mb/s out of FastEthernet0/0
Answer: D,E
|
Explanation:
Output
drops are caused by a congested interface. For example, the traffic rate on the
outgoing interface cannot accept all packets that should be sent out, or a
service policy is applied that is oversubscribed. The ultimate solution to
resolve the problem is to increase the line speed. However, there are ways to
prevent, decrease, or control output drops when you do not want to increase the
line speed. You can prevent output drops only if output drops are a consequence
of short bursts of data. If output drops are caused by a constant high-rate
flow, you cannot prevent the drops. However, you can control them.
References:
Question: 10
|
Refer
to the exhibit.
Which
statement about the output is true?
A.
The flow is an HTTPS connection to the router, which is initiated by
144.254.10.206.
B.
The flow is an HTTP connection to the router, which is initiated by
144.254.10.206.
C.
The flow is an HTTPS connection that is initiated by the router and that goes
to 144.254.10.206.
D.
The flow is an HTTP connection that is initiated by the router and that goes to
144.254.10.206.
Answer: A
|
Explanation:
We
can see that the connection is initiated by the Source IP address shown as
144.254.10.206. We also see that the destination protocol (DstP) shows 01BB,
which is in hex and translates to 443 in decimal. SSL/HTTPS uses port 443.
Question: 11
|
What
is the cause of ignores and overruns on an interface, when the overall traffic
rate of the interface is low?
A.
a hardware failure of the interface
B.
a software bug
C.
a bad cable
D.
microbursts of traffic
Answer: D
|
Explanation:
Micro-bursting
is a phenomenon where rapid bursts of data packets are sent in quick succession,
leading to periods of full line-rate transmission that can overflow packet
buffers of the network stack, both in network endpoints and routers and
switches inside the network.
Symptoms
of micro bursts will manifest in the form of ignores and/ or overruns (also
shown as accumulated in “input error” counter within show interface output).
This is indicative of receive ring and corresponding packet buffer being
overwhelmed due to data bursts coming in over extremely short period of time
(microseconds). You will never see a sustained data traffic within show
interface’s “input rate” counter as they are averaging bits per second (bps)
over 5 minutes by default (way too long to account for microbursts). You can
understand microbursts from a scenario where a 3-lane highway merging into a
single lane at rush hour – the capacity burst cannot exceed the total available
bandwidth (i.e. single lane), but it can saturate it for a period of time.
References:
Question: 12
|
Refer
to the exhibit.
Which
statement about the debug behavior of the device is true?
A.
The device debugs all IP events for 172.16.129.4.
B.
The device sends all debugging information for 172.16.129.4.
C.
The device sends only NTP debugging information to 172.16.129.4.
D.
The device sends debugging information every five seconds.
Answer: A
|
Explanation:
This
is an example of a conditional debug, where there is a single condition
specified of IP address 172.16.129.4. So, all IP events for that address will
be output in the debug.
Question: 13
|
Which
statement about MSS is true?
A.
It is negotiated between sender and receiver.
B.
It is sent in all TCP packets.
C.
It is 20 bytes lower than MTU by default.
D.
It is sent in SYN packets.
E.
It is 28 bytes lower than MTU by default.
Answer: D
|
Explanation:
The
maximum segment size (MSS) is a parameter of the Options field of the TCP
header that specifies the largest amount of data, specified in octets, that a
computer or communications device can receive in a single TCP segment. It does
not count the TCP header or the IP header. The IP datagram containing a TCP
segment may be self-contained within a single packet, or it may be
reconstructed from several fragmented pieces; either way, the MSS limit applies
to the total amount of data contained in the final, reconstructed TCP segment.
The
default TCP Maximum Segment Size is 536. Where a host wishes to set the maximum
segment size to a value other than the default, the maximum segment size is
specified as a TCP option, initially in the TCP SYN packet during the TCP
handshake. The value cannot be changed after the connection is established.
References:
Question: 14
|
Which
two methods change the IP MTU value for an interface? (Choose two.)
A.
Configure the default MTU.
B.
Configure the IP system MTU.
C.
Configure the interface MTU.
D.
Configure the interface IP MTU.
Answer: C,D
|
Explanation:
An
IOS device configured for IP+MPLS routing uses three different Maximum
Transmission Unit (MTU) values: The hardware MTU configured with the mtu
interface configuration command
The
hardware MTU specifies the maximum packet length the interface can support … or
at least that's the theory behind it. In reality, longer packets can be sent
(assuming the hardware interface chipset doesn't complain); therefore you can
configure MPLS MTU to be larger than the interface MTU and still have a working
network. Oversized packets might not be received correctly if the interface
uses fixed-length buffers; platforms with scatter/gather architecture (also
called particle buffers) usually survive incoming oversized packets.
IP
MTU is used to determine whether am IP packet forwarded through an interface
has to be fragmented. It has to be lower or equal to hardware MTU (and this
limitation is enforced). If it equals the HW MTU, its value does not appear in
the running configuration and it tracks the changes in HW MTU. For example, if
you configure ip mtu 1300 on a Serial interface, it will appear in the running
configuration as long as the hardware MTU is not equal to 1300 (and will not
change as the HW MTU changes). However, as soon as the mtu 1300 is configured,
the ip mtu 1300 command disappears from the configuration and the IP MTU yet
again tracks the HW MTU.
References:
Question: 15
|
Which
implementation can cause packet loss when the network includes asymmetric
routing paths?
A.
the use of ECMP routing
B.
the use of penultimate hop popping
C.
the use of Unicast RPF
D.
disabling Cisco Express Forwarding
Answer: C
|
Explanation:
When
administrators use Unicast RPF in strict mode, the packet must be received on
the interface that the router would use to forward the return packet. Unicast
RPF configured in strict mode may drop legitimate traffic that is received on
an interface that was not the router's choice for sending return traffic.
Dropping this legitimate traffic could occur when asymmetric routing paths are
present in the network.
References:
Question: 16
|
Which
two mechanisms can be used to eliminate Cisco Express Forwarding polarization?
(Choose two.)
A.
alternating cost links
B.
the unique-ID/universal-ID algorithm
C.
Cisco Express Forwarding antipolarization
D.
different hashing inputs at each layer of the network
Answer: B,D
|
Explanation:
This
document describes how Cisco Express Forwarding (CEF) polarization can cause
suboptimal use of redundant paths to a destination network. CEF polarization is
the effect when a hash algorithm chooses a particular path and the redundant
paths remain completely unused.
How
to Avoid CEF Polarization
The
hash algorithm load-balances this way by default:
1:
1
2:
7-8
3:
1-1-1
4:
1-1-1-2
5:
1-1-1-1-1
6:
1-2-2-2-2-2
7:
1-1-1-1-1-1-1
8:
1-1-1-2-2-2-2-2
The
number before the colon represents the number of equal-cost paths. The number
after the colon represents the proportion of traffic which is forwarded per
path.
This
means that:
This
illustrates that, when there is even number of ECMP links, the traffic is not
load-balanced.
References:
Question: 17
|
Which
two mechanisms provide Cisco IOS XE Software with control plane and data plane
separation? (Choose two.)
A.
Forwarding and Feature Manager
B.
Forwarding Engine Driver
C.
Forwarding Performance Management
D.
Forwarding Information Base
Answer: A,B
|
Explanation:
Control
Plane and Data Plane Separation
IOS
XE introduces an opportunity to enable teams to now build drivers for new Data
Plane ASICs outside the IOS instance and have them program to a set of standard
APIs which in turn enforces Control Plane and Data Plane processing separation.
IOS
XE accomplishes Control Plane / Data Plane separation through the introduction
of the Forwarding and Feature Manager (FFM) and its standard interface to the
Forwarding Engine Driver (FED). FFM provides a set of APIs to Control Plane
processes. In turn, the FFM programs the Data Plane via the FED and maintains
forwarding state for the system. The FED is the instantiation of the hardware
driver for the Data Plane and is provided by the platform.
References:
Question: 18
|
Refer
to the exhibit.
What
is the PHB class on this flow?
A.
EF
B.
none
C.
AF21
D.
CS4
Answer: D
|
Explanation:
This
command shows the TOS value in hex, which is 80 in this case. The following
chart shows some common DSCP/PHB Class values:
Service
DSCP
value
TOS
value
Juniper
Alias
TOS
hexadecimal
DSCP
- TOS Binary
Premium
IP
46
184
ef
B8
101110
- 101110xx
LBE
8
32
cs1
20
001000
- 001000xx
DWS
32
128
cs4
80
100000
- 100000xx
Network
control
48
192
cs6
c0
110000
- 110000xx
Network
control 2
56
224
cs7
e0
111000
- 111000xx
References:
Question: 19
|
Refer
to the exhibit.
What
kind of load balancing is done on this router?
A.
per-packet load balancing
B.
per-flow load balancing
C.
per-label load balancing
D.
star round-robin load balancing
Answer: A
|
Explanation:
Here
we can see that for the same traffic source/destination pair of 10.0.0.1 to
14.0.0.2 there were a total of 100 packets (shown by second entry without the
*) and that the packets were distributed evenly across the three different
outgoing interfaces (34, 33, 33 packets, respectively.
Question: 20
|
What
is the most efficient way to confirm whether microbursts of traffic are
occurring?
A.
Monitor the output traffic rate using the show interface command.
B.
Monitor the output traffic rate using the show controllers command.
C.
Check the CPU utilization of the router.
D.
Sniff the traffic and plot the packet rate over time.
Answer: D
|
Explanation:
Micro-bursting
is a phenomenon where rapid bursts of data packets are sent in quick
succession, leading to periods of full line-rate transmission that can overflow
packet buffers of the network stack, both in network endpoints and routers and
switches inside the network.
In
order to troubleshoot microbursts, you need a packet sniffer that can capture
traffic over a long period of time and allow you to analyze it in the form of a
graph which displays the saturation points (packet rate during microbursts
versus total available bandwidth). You can eventually trace it to the source
causing the bursts (e.g. stock trading applications).
References:
Question: 21
|
What
is a cause for unicast flooding?
A.
Unicast flooding occurs when multicast traffic arrives on a Layer 2 switch that
has directly connected multicast receivers.
B.
When PIM snooping is not enabled, unicast flooding occurs on the switch that
interconnects the PIM-enabled routers.
C.
A man-in-the-middle attack can cause the ARP cache of an end host to have the
wrong MAC address. Instead of having the MAC address of the default gateway, it
has a MAC address of the man-in-the-middle. This causes all traffic to be
unicast flooded through the man-in-the-middle, which can then sniff all
packets.
D.
Forwarding table overflow prevents new MAC addresses from being learned, and
packets destined to those MAC addresses are flooded until space becomes
available in the forwarding table.
Answer: D
|
Explanation:
Causes
of Flooding
The
very cause of flooding is that destination MAC address of the packet is not in
the L2 forwarding table of the switch. In this case the packet will be flooded
out of all forwarding ports in its VLAN (except the port it was received on).
Below case studies display most common reasons for destination MAC address not
being known to the switch.
Cause
1: Asymmetric Routing
Large
amounts of flooded traffic might saturate low-bandwidth links causing network
performance issues or complete connectivity outage to devices connected across
such low-bandwidth links
Cause
2: Spanning-Tree Protocol Topology Changes
Another
common issue caused by flooding is Spanning-Tree Protocol (STP) Topology Change
Notification (TCN). TCN is designed to correct forwarding tables after the
forwarding topology has changed. This is necessary to avoid a connectivity
outage, as after a topology change some destinations previously accessible via
particular ports might become accessible via different ports. TCN operates by
shortening the forwarding table aging time, such that if the address is not
relearned, it will age out and flooding will occur
Cause
3: Forwarding Table Overflow
Another
possible cause of flooding can be overflow of the switch forwarding table. In
this case, new addresses cannot be learned and packets destined to such
addresses are flooded until some space becomes available in the forwarding
table. New addresses will then be learned. This is possible but rare, since
most modern switches have large enough forwarding tables to accommodate MAC
addresses for most designs.
References:
Question: 22
|
Refer
to the exhibit.
Video
Source S is sending interactive video traffic to Video Receiver R. Router R1
has multiple routing table entries for destination R. Which load-balancing
mechanism on R1 can cause out-of-order video traffic to be received by
destination R?
A.
per-flow load balancing on R1 for destination R
B.
per-source-destination pair load balancing on R1 for destination R
C.
CEF load balancing on R1 for destination R
D.
per-packet load balancing on R1 for destination R
Answer: D
|
Explanation:
Per-packet
load balancing guarantees equal load across all links, however potentially the
packets may arrive out-of-order at the destination as differential delay may
exist within the network.
References:
Question: 23
|
What
is Nagle's algorithm used for?
A.
To increase the latency
B.
To calculate the best path in distance vector routing protocols
C.
To calculate the best path in link state routing protocols
D.
To resolve issues caused by poorly implemented TCP flow control.
Answer: D
|
Explanation:
Silly
window syndrome is a problem in computer networking caused by poorly
implemented TCP flow control. A serious problem can arise in the sliding window
operation when the sending application program creates data slowly, the
receiving application program consumes data slowly, or both. If a server with
this problem is unable to process all incoming data, it requests that its
clients reduce the amount of data they send at a time (the window setting on a
TCP packet). If the server continues to be unable to process all incoming data,
the window becomes smaller and smaller, sometimes to the point that the data
transmitted is smaller than the packet header, making data transmission
extremely inefficient. The name of this problem is due to the window size shrinking
to a "silly" value. When there is no synchronization between the
sender and receiver regarding capacity of the flow of data or the size of the
packet, the window syndrome problem is created. When the silly window syndrome
is created by the sender, Nagle's algorithm is used. Nagle's solution requires
that the sender sends the first segment even if it is a small one, then that it
waits until an ACK is received or a maximum sized segment (MSS) is accumulated.
References:
Question: 24
|
Which
statement is true regarding the UDP checksum?
A.
It is used for congestion control.
B.
It cannot be all zeros.
C.
It is used by some Internet worms to hide their propagation.
D.
It is computed based on the IP pseudo-header.
Answer: D
|
Explanation:
The
method used to compute the checksum is defined in RFC 768:
“Checksum
is the 16-bit one's complement of the one's complement sum of a pseudo header
of information from the IP header, the UDP header, and the data, padded with
zero octets at the end (if necessary) to make a multiple of two octets.”
In
other words, all 16-bit words are summed using one's complement arithmetic. Add
the 16-bit values up. Each time a carry-out (17th bit) is produced, swing that
bit around and add it back into the least significant bit. The sum is then
one's complemented to yield the value of the UDP checksum field.
If
the checksum calculation results in the value zero (all 16 bits 0) it should be
sent as the one's complement (all 1s).
References:
Question: 25
|
Which
statement describes the purpose of the Payload Type field in the RTP header?
A.
It identifies the signaling protocol.
B.
It identifies the codec.
C.
It identifies the port numbers for RTP.
D.
It identifies the port numbers for RTCP.
Answer: B
|
Explanation:
PT,
Payload Type. 7 bits: Identifies the format of the RTP payload and determines
its interpretation by the application. A profile specifies a default static
mapping of payload type codes to payload formats. Additional payload type codes
may be defined dynamically through non-RTP means. An RTP sender emits a single
RTP payload type at any given time; this field is not intended for multiplexing
separate media streams. A full list of codecs and their payload type values can
be found at the link below:
References:
Test Information:
Total Questions: 832
Test Number: 400-101
Vendor Name: Cisco
Cert Name: CCIE
Test Name: CCIE R&S Written Exam
Official Site: http://www.certifyschool.com
For
More Details: http://www.certifyschool.com/product/400-101/
Get20%
Immediate Discount on Full Training Material
Discount Coupon Code: 20off2016










No comments:
Post a Comment